delicatobollar

De här chokladbollarna blir fantastiskt goda, och visst ser det nästan ut som en köpeboll? Detta utgör kanske inte den maffigaste matlådan, men det är perfekt med en sån här till en god kopp kaffe. Stort plus för att det är hembakat och inte innehåller några konstiga tillsatser!
Receptet kommer härifrån, jag har endast gjort några små ändringar. Det blir ca 20 st.
4,5 dl havregryn
125 gram rumsvarmt smör
1dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
3 msk starkt kallt kaffe
4 msk vispad grädde
1,5 msk kakao
1,5 msk oboy
50 g mörk choklad
4 msk mjölk
Pärlsocker
Mixa havregrynen till ett fint mjöl. Blanda samman alla ingredienser och vispa allt fluffigt med elvisp. Låt smeten stå i kylen nån timme så blir det lättare att forma fina bollar. Har du bråttom så funkar det att forma bollar direkt med hjälp av två skedar. Ställ dem i frysen ca en timme. Smält chokladen och rör ner mjölken så att det blir rinnigt. Doppa bollarna i chokladen och sedan i pärlsockret, lättast är att spetsa dem på en grillpinne. Det knepigaste är enligt mig att få av dem av pinnen sen utan att bli genomkladdig... Låt stelna i kyl en stund och ät sedan upp dem!

Trackback